Expositie

Hieronder ziet u een selectie van foto's en teksten die ons door enthousiaste paren werden toegestuurd.

We hebben er de 'installatie-van-100-trouwfoto's' mee samengesteld.

 

Marcel en Dexter

Huwelijk 14 april 2004

Amsterdam

 

Foto: Monique Kooijmans

Günter en Kevin

Huwelijksceremonie

op 24 september 2005

in de Saxenburgzaal van Hotel Pulitzer te Amsterdam

Guus en Lydia

Op 11 september 1998 lieten wij temidden van familie en vrienden ons partnerschap registreren. Toen in 2001 het burgerlijk huwelijk opengesteld werd besloten wij het nog eens ‘dunnetjes' over te doen. Op dezelfde dag en met dezelfde ambtenaar. Wij konden niet bevroeden dat op het moment van ons tweede “ik wil” er in de VS een paar vliegtuigen gebouwen invlogen. Met die terroristische aanslag leek tevens de intolerantie ook ten opzichte van lesbo's en homo's nieuw leven in geblazen te worden. Voor ons blijft 11/9 onze trouwdag met alle liefde, warmte en beloften die daar bij horen!

Raymond en Dean

We zijn op 23 mei 1997 getrouwd in het stadhuis van Gennep. De foto's zijn gemaakt op de Mookerheide in Mook. Eigenlijk moet ik spreken over een samenlevingscontract dat ceremonieel is bevestigd in het stadhuis, maar voor ons staat dit document gelijk aan ‘trouwen'. We hebben het nog wel een keer overgedaan op 5 maart 1998 toen de partnerregistratie erkend werd. Eigenlijk zouden we het dus nu nog een derde keer moeten doen. Wie weet, komt dat nog wel. Voorlopig vinden we het goed zo.

Leon en Eric

Huwelijk 26 augustus 2005

in The Grand in Amsterdam

Frederik en Pieter

Huwelijk op 28 juni 2003

in de gemeente Naarden

met een feest in Doorn

Gerard Kuipers en

Frans Stello

partnerregistratie 1998 Vlaardingen

Henk Krol en Boris Diettrich waren de getuigen.

Al eerder in 1991 hadden zij als een van de eerste paren meegedaan aan het tekenen van het samenlevingscontract in Hoornaar (zie ook: korte geschiedenis)

 

 

 

Foto: Wilberto van de Boogaard

Martha en Lin

Huwelijk mei 2001

Martha (Amerikaanse) woonde in de V.S. toen zij en de in Amsterdam wonende Lin (Australische) verliefd werden. "Op onze trouwdag bezegelden wij onze verbintenis met vrienden en familie uit de hele wereld." Beiden hebben nu de Nederlandse nationaliteit. "Wij zijn trots op Nederland."

 

 

 

 

 

Foto: Gon Buurman

Jacqueline en Kirsten

(Amsterdam/San Francisco)

Huwelijk 6 oktober 2001

Wij hebben elkaar leren kennen tijdens de Gay Games in New York. Vier jaar later ontmoetten wij elkaar weer bij de Gay Games in Amsterdam. Deze tweede ontmoeting heeft de basis gelegd voor een liefdevolle relatie....het openstellen van het huwelijk in Nederland heeft ons de kans gegeven om onze verbintenis officieel te maken.

 

Foto's Gon Buurman

Marc en Sam

Huwelijk 8 april 2005

Het huwelijk van Marc en Sam vond plaats in De Duif op 8 april 2005. Dit was het eerste burgerlijke huwelijk ooit in De Duif.
Wij hadden 8 april gekozen omdat het huwelijk van Prins Charles en Camilla Parker Bowles op die dag zou plaatsvinden. Lekker kitsch.
Helaas overleed de Paus en hun geplande huwelijk werd een dag uitgesteld.
Ons huwelijk niet en temidden van 160 vrienden uit de gehele wereld hebben wij na acht jaar samen ons ja-woord gegeven op de dag van de begrafenis van de Paus.

Pauline and Tracy

Marriage februari 3th 2004

Pauline and Tracy married in Niagara Falls, Canada on 3 February 2004 and moved to the Netherlands later that year to start a new life. Tracy is a US citizen and Pauline is from the UK. Their Canadian marriage is recognized in the Netherlands, which gave them both residency when the UK and US refused. They live in Amsterdam.

 

Carolien en Constance

Huwelijk 11 februari 2006

Het is werkelijk een feest dat alle liefdes paren die dat willen met elkaar kunnen trouwen.
Dat weet ik omdat ik die paren ken en omdat ik nu ook zelf het heerlijke gevoel ken, dat van "ja ik wil, zeggen!"en "van de daken schreeuwen dat we van elkaar houden!"

Wat heerlijk dat ook mijn vader eraan moet geloven dat ik mijn princes op de zwarte motor heb gevonden...

 

foto's Tineke Vos

Peter and Bruce

Huwelijk mei 2002

In May 2002, on the 20th anniversary of when Bruce and I met, they came from eight countries to be part of the first gay wedding any of us had experienced.

terug naar expositieoverzicht

 

home